Record de participare la ediția a IV-a a turneului “Scutul Bucovinei”

Timp de două zile, la finele săptămânii precedente, terenul din complexul „Unirea” a găzduit cea de-a IV-a ediție a turneului rugbistic juvenil „Scutul Bucovinei”.
 

La competiția organizată de către Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Suceava, Asociația Județeană de Rugbi și CSM Suceava au participat peste 150 de copii de la Albești (Botoșani), Club Rugbi Pașcani, Colegiul Tehnic „Unirea” Pașcani, Școala „Florică Murariu” Mitoc (Botoșani), Nord Masters Iași, CSȘ Gura Humorului, Școala Generală Verești (Suceava) și LPS Suceava. Turneul „Scutul Bucovinei”, care a avut ca scop descoperirea talentelor rugbistice la nivel juvenil și atragerea tinerilor către rugbi, s-a desfășurat pe patru categorii de vârstă U8 (sub 8 ani), U10 (sub 10 ani), U 12 (sub 12 ani) și U 14 (sub 14 ani), echipele fiind formate din 7 jucători. Acțiunea a avut caracter de selecție, tinerii jucători fiind monitorizați de către directorul de dezvoltare al F.R. Rugbi pentru zona Moldova, Iulian Iftenie, și inspectorul de specialitate din cadrul DJST Suceava, Petru Enache. La sfârșit nu s-a ținut cont de clasament, fiecare echipă fiind premiată de către organizatori cu diplome, tricouri, medalii și cupe. ,,Turneul din acest an a avut cea mai mare participare de până acum devenind unul tradițional, se poate spune. Cu acest prilej au fost selecționați cei mai talentați copii de la echipele participante iar cei din mediul rural vor fi îndrumați spre Cluburile Sportive Școlare, spre performanță. Mulțumim Clubului Sportiv Municipal Suceava, care ne-a pus la dispoziție baza sportivă «Unirea», Direcției Județene pentru Sport și Tineret Suceava și, nu în ultimul rând, Federației Române de Rugbi pentru sprijinul acordat”, a declarat profesorul Dumitru Livadaru. La mijlocul acestei săptămâni, tot la Suceava, va avea loc o acțiune de selecție pentru tinerii născuți în 1994 (juniori II) din Zona Moldova Nord și pentru cei născuți în anii 1995-1996 (juniori III) din aceeași zonă, ei urmând a fi monitorizați de profesorii Livadaru, Nistor și Tarcan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: