Pentru persoanele cu venituri mici

Magazine cu prețuri reduse

➢ Anul agricol se anunță bun, iar produsele urmează a fi achiziționate direct de la producători, fără adaosul comercial care, uneori, reprezintă chiar și jumătate din prețul de vânzare
 

În țară, inclusiv la Suceava, ar putea fi amenajate magazine speciale pentru pensionari și persoane cu venituri mici. Așa a declarat, la sfârșitul săptămânii, președintele Consiliului Județean Suceava, prim-vicepreședinte al PDL, Gheorghe Flutur, care a spus că anul acesta se anunță o producția agricolă consistentă. Flutur a spus că în calcul este luat modelul german, țară care are o rețea de magazine cu preț mult mai mic decât cel practicat în restul unităților comerciale. Gheorghe Flutur crede că spațiile ar putea fi puse la dispoziție de primării, produsele urmând a fi achiziționate direct de la producători, fără adaos comercial. Șeful administrației județene este de părere că la unele mărfuri adaosul comercial reprezintă chiar și jumătate din prețul de vânzare. „Ne gândim care va fi forma, pentru că se pot achiziționa angro, la prețuri mici, cantități mai mari de făină, zahăr, ulei și alte produse de bază. Vor fi puse la dispoziție spații de către primării și în care se vor desface, către anumite categorii de persoane, produse fără adaosuri, cumpărate de pe piață, pentru că, din păcate, la unele produse, adaosurile comerciale reprezintă mai mult de jumătate din preț. Astfel, oameni cu mai puțini bani, cu stare materială mai modestă, vor avea posibilitatea să-și facă acolo cumpărăturile”, a declarat, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Măsura, cunoscută și sub denumirea de „coșul de solidaritate”, va fi analizată în ședința de mâine a Guvernului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: