Puncte ... de vedere

Certitudinile ministrului Funeriu !

La reuniunea inspectorilor generali școlari, de vineri, de la Suceava, ministrul educației s-a arătat foarte entuziasmat de faptul că un rector de la una din facultățile Universității din Iași a spus că la ei studenții sunt recrutați din rândul elevilor încă din clasa a X-a.
 

Ministrul a comentat că „este un lucru formidabil care trebuie continuat”. Dacă își făcea mai bine temele înainte de a veni la Suceava și ar fi vrut să fie informat, dl Funeriu ar fi știut că la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava există, de 4 ani, Concursul „Student pentru o zi”, organizat pentru elevii de-a XI-a și a XII-a, tocmai pentru ca aceștia să vadă cum ar putea fi viața de student acolo. Iar tot în privința interesului pe care îl arată învățământului preuniversitar, instituția universitară suceveană tocmai organizează în această perioadă meditații gratuite la matematică, pentru candidații respinși la bacalaureat în prima sesiune. Sunt numai două exemple care arată că și la Suceava, locul unde „se agață harta-n cui” (cum spun unii), există interes pentru colaborarea între cele două sisteme. Un alt exemplu care demonstrează că ministrul Funeriu nu prea știe sau nu este interesat să știe ce se întâmplă la Universitatea Suceava a fost răspunsul pe care l-a dat unui jurnalist la conferința de presă de la Conacul Domnesc, de vineri. Întrebat ce părere are despre Universitatea Suceava, pe care a vizitat-o cu prilejul altei prezențe la Suceava, ministrul a răspuns: „Poate că în guvernările trecute au fost miniștri care au operat cu păreri, iar rezultatele acelor păreri le vedem. Astăzi aveți în față un ministru care operează cu certitudini, ia decizii pe date concrete și nu și-a făcut un obicei din a anunța niște lucruri pe care apoi nu le realizează”. Dacă ministrul s-a referit la guvernarea din mandatul trecut, îl informăm că cea mai mare certitudine pe care universitatea a simțit-o pe vremea fostului ministru al educației Cristian Adomniței sunt miliardele bune de lei acordate pentru investiții, care se observă azi peste tot în campus. Investiții care s-au cam subțiat până la dispariție din 2008 încoace… Deh, e departe Suceava și pe hartă, și în realitate, domnule ministru! La aceeași conferință de presă, ministrul Daniel Funeriu s-a lăudat cu măsurile bune luate în învățământ. Iar referindu-se la cel universitar a dat ca exemplu „întărirea formării profesionale prin masterul didactic și posibilitatea ca un student care urmează masterul didactic, să aibă o bursă echivalentă cu salariul unui debutant în învățământ”. Care master? Că, deocamdată admiterea la master ați sistat-o, domnule ministru, în prima sesiune de admitere, pe motiv că nu e gata clasificarea universităților. Să nu mai spunem că și clasificarea are o poveste, la fel de cusută cu ață albă! Dar asta e o altă discuție.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: