Măsuri noi pentru următorul an școlar

Acces pe bază de cartelă, oră de lectură obligatorie și eliminarea supraevaluării la clasă

În anul școlar următor, elevii vor intra în școli pe bază de cartelă magnetică, măsura fiind gândită de minister pentru a reduce absenteismul la ore – a declarat la Suceava secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar din MECT Oana Badea.
 

Prezența la ore se va face pe baza cartelei respective după ce profesorii vor primi un tabel cu cei care și-au validat legitimația la începutul orelor. „Cartela va înregistra ora la care elevul intră în școală și astfel poate fi rezolvată și problema siguranței elevilor. În termen de real de 5 minute de la începerea orei, dirigintele va avea tabelul cu elevii prezenți, absenți și întârziați. Va fi un raport al fiecărei zile cu prezența elevilor la școală”, a precizat Oana Badea, la reuniunea inspectorilor generali care a avut loc la Suceava. Secretarul de stat Oana Badea a mai precizat că măsura vine și în sprijinul părinților, care vor ști unde sunt copiii lor. Introducerea sistemului de acces cu cartelă magnetică este ideea unui informatician de la un liceu din Miercurea Ciuc (unde sistemul funcționează deja) și a fost prezentată la întâlnirea inspectorilor generali de la Suceava. Nu s-a stabilit dacă va fi introdusă această măsură din luna septembrie, dar Oana Badea a spus inspectorilor că „este important să ne gândim” la schimbarea respectivă. O altă măsură care va fi introdusă din anul școlar viitor este ora de lectură obligatorie la clasele I-VIII. „De la anul, reintroducem ora de lectură obligatorie în învățământul I-VIII. Revenim la ceea ce era bun și ceea ce se construia efectiv în zona competențelor elevilor noștri”, a mai spus secretarul de stat Oana Badea. Ea a mai anunțat la Suceava că în învățământ se vor lua măsuri cu privire la „eliminarea supraevaluării la clasă” și se va întări calitatea resursei umane cu care elevii vor lucra. „La catedre vor putea ajunge mai ales titulari și suplinitori calificați, care au fost validați de concursurile naționale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: