Potrivit unui proaspăt act normative

Scutiri la impozitul pe locuință pentru proprietarii care au făcut reabilitare termică pe cheltuială proprie

> Legea se aplică retroactiv, facilitatea fiind acordată celor care au proiect, autorizație de construire și certificat energetic
 

Pe 14 iulie, în Monitorul Oficial a fost publicată Legea nr. 158 care aduce îmbunătățiri legislației anterioare referitoare la creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe. Potrivit acesteia, proprietarii apartamentelor și imobilelor care au făcut lucrări de reabilitare termică pe propria cheltuială pot beneficia de scutiri de la plata impozitului pe locuință aferent unei perioade de minim 7 ani. Facilitatea fiscală se acordă în baza unui audit energetic efectuat de un auditor autorizat, care constată realizarea recomandărilor propuse de auditorul energetic pentru clădiri. Viceprimarul Sucevei, Viorel Seredenciuc, a declarat ieri, într-o conferință de presă, că pentru a beneficia de efectele actului normativ amintit, locuitorii urbei care au făcut lucrări de termoizolare cu bani din buzunarul propriu trebuie să aibă autorizație de construire și proiect de execuție. „După terminarea lucrărilor, trebuie obținut și auditul energetic întocmit de un auditor specializat și cu diplomă pentru această activitate. Primăria este pregătită să aplice acest act normativ, urmând a fi aprobată și o HCL care să aducă și lămuriri pe această linie”, declară viceprimarul. Clarificările au în vedere perioada în care se va da scutirea de impozit, aceasta fiind stabilită, cel mai probabil, funcție de valoarea lucrărilor de anvelopare termică. Viorel Seredenciuc precizează că actul normativ va opera și retroactiv, însă doar pentru proprietarii care întrunesc condițiile menționate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: