PSD Suceava 2020

Școala de vară de la Ciocănești, la final

„Impact pozitiv asupra elevilor și comunității”

Școala de vară pentru copii ,,Să învățăm engleza prin joc”, desfășurată săptămâna trecută la Școala din Ciocănești, a avut „impact pozitiv asupra elevilor și comunității”, mulți elevi exprimându-și dorința de a participa peste numărul stabilit, ne-a declarat directoarea școlii, prof. Zanfirica Boiciuc.
 

Succesul acestei activități aflate la prima ediție a fost atât de mare încât organizatorii au decis să repete Școala de vară în fiecare an școlar. La festivitatea de închidere de sâmbătă elevii participanți și-au spus impresiile, în limba engleză, la fel ca și invitații speciali, voluntarul Alex Delaforce Hall și Brian Douglas, directorul ,,The Romanian christian humanitarian foundation”, UK, care și-a exprimat dorința de a colabora și pe viitor cu Școala Ciocănești. A urmat un program de muzică populară tradițională, de cântece interpretate la vioară și la chitară, susținut de elevii școlii. Gazdele și oaspeții lor s-au deplasat apoi la Muzeul ouălor încondeiate din comună, unde au fost primiți cu tradiționalul colac și sare. Atracția zilei a fost excursia pe Munții Suhard. „Ultima oprire a fost la o stână, unde am fost foarte bine primiți, cu balmoș, caș și urdă. Sponsorul excursiei a fost ing. Radu Ciocan, membru în Consiliul de Administrație al școlii noastre, căruia îi mulțumim fiindcă se implică cu multă dăruire în acțiunile desfășurate de școala noastră. Mulțumim și Asociației educatorilor suceveni, partenera noastră, și tuturor celor care ne-au ajutat”, a precizat directoarea Boiciuc. Școala de vară de la Ciocănești a cuprins aproximativ 20 de copii din clasele V-VIII, cu abilități de comunicare în limba engleză. Ei au participat la cursuri de engleză elementară, susținute de tânărul Alex Delaforce Hall, din Spania, care studiază în prezent la Ampleforth College din York (UK). Programul școlii a cuprins și ore de gimnastică, jocuri sportive, aerobic, la care a participat și Brian Douglas.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: