Festivaluri la Vatra Dornei

Sâmbătă s-a încheiat a XVII-a ediție a Festivalului „Muzritm”, competiție la care au participat copii și tineri din întreaga țară.
 

Un succes deosebit la ediția din acest an a Festivalului Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Muzritm” l-a obținut trioul vocal „Inedit” din Satu Mare, la categoria 7-11 ani. La aceeași categorie de vârstă, prima poziție a fost ocupată de Valentin Dranca, solist instrumental pop de la Clubul copiilor și elevilor din Vatra Dornei. La categoria 15-19 ani, premiul I a fost obținut de formația instrumentală „Protonyk” din Brașov, chitaristul Norbert Prentel din Arad, solistele pop-rock Cristina Chiselenco (Siret) și Andreea Plaiu (Gura Humorului), formațiile pop-rock „Inedit” (Satu Mare), „Sound” (Brașov), „Puls” (Bârlad), formațiile pop „Plan B” (Moinești) și „Nord, Nord-Est” (Vatra Dornei), iar la categoria rock, formațiile „Charisma” (Arad) și „Pillbox” (Tecuci). În cursul acestei săptămâni, Clubul Copiilor și Elevilor din Vatra Dornei organizează Festivalul Național al Ansamblurilor Folclorice ale Copiilor „Dorna, Plai de joc și cântec” – in memoriam prof. Gavril Moroșan și Târgul Copiilor și Elevilor Meșteșugari. La festival participă ansambluri folclorice din Olt, Iași, Timișoara, Tg. Jiu, Maramureș, Jibou, Bistrița-Năsăud, Câmpulung Moldovenesc, Pârtești, Negrești-Vaslui, Dorna Candrenilor, Dorna Arini și Vatra Dornei și copii meșteșugari din județele Maramureș, Iași, Tulcea, Suceava, Gorj, Olt, Sălaj, Vaslui. Miercuri, 20 iulie, festivalul debutează cu parada portului popular, concursul desfășurându-se miercuri și joi, când pe aleea principală din parcul municipal se va organiza o expoziție cu lucrări de artă populară. Decernarea premiilor și gala laureaților sunt programate pentru ziua de vineri. Spectacolele se vor desfășura în parcul municipiului Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: