Apel la dreaptă decizie

Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, a tras, luni, un semnal de alarmă cu privire la modalitatea în care vor fi analizate proiectele pe care administrațiile locale sucevene le vor depune în vederea refacerii infrastructurii afectate de inundațiile de pe parcursul verii 2010.
 

Liderul PSD Suceava a făcut un apel către conducerile Prefecturii și Consiliului Județean să depună toate eforturile necesare pentru a ajuta cât mai mult primăriile, indiferent de culoarea politică a conducerii acestora, în vederea obținerii avizelor necesare depunerii proiectelor care se bucură de finanțare europeană, iar selecția lor să nu fie influențată de decizia politică. „Vreau să fac un apel către Prefectură și Consiliul Județean în sensul de a da tot concursul acestor primării pentru a-și putea pregăti actele necesare obținerii avizelor care sunt obligatorii, așa încât pe 29 iulie primăriile respective să poată depune proiecte de calitate pe ceea ce înseamnă această măsură europeană 322 și, evident, în final să avem o situație favorabilă pentru Suceava ca județ”, a declarat Nechifor. În același timp, liderul social-democraților suceveni a ținut să adauge că este foarte important ca în județ să se atragă fonduri europene, indiferent de mărimea lor, pentru refacerea infrastructurii rurale, ceea ce înseamnă drumuri comunale, canalizări, alimentări cu apă, adică dezvoltarea satului românesc. „Sunt convins că proiectele sunt bune și primarii au dovedit și în trecut capacitate administrativă în a întocmi proiecte de calitate. Mai fac un apel ca decizia să fie legată strict de o evaluare corectă pe principii europene și nu cum au fost în trecut situații în care decizia a fost politică, legată de apartenența primarilor la un anumit partid”, a declarat Nechifor. În vederea refacerii infrastructurii din mediul rural afectată de inundațiile din 2010 Uniunea Europeană a alocat 156 de milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: