La Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului

Gropile de gunoi se închid peste o săptămână

> Cele două localități se văd obligate să-și transporte deșeurile la Botoșani, unde termenul de închidere al gropii de gunoi expiră peste un an
Programul de sistare a activității de depozitare a deșeurilor la gropile de gunoi care nu sunt conforme cu legislația de mediu a Uniunii Europene, transpusă în cea românească de profil, este pe cale a-și încheia o primă etapă. Conform lui Iluță Cocriș, directorul executiv al APM Suceava, în județul Suceava, până în prezent, au fost scoase din circuit rampele de deșeuri urbane din municipiului Suceava, Vatra Dornei, Rădăuți, Siret, Fălticeni și Solca, la data de 16 iulie urmând a fi închise și cele de la Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului.
 

Iluță Cocriș ne-a declarat, ieri, că primăriile în cauză urmează a notifica în acest sens instituția suceveană de mediu, care, ulterior, va comunica celor două administrații obligațiile ce le revin, potrivit actelor normative în vigoare. Cocriș arată că primăriile de la Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, împreună cu operatorii locali de salubritate, vor lua măsuri pentru transportarea deșeurilor menajere la Botoșani, platformă care urmează a fi trasă pe dreapta abia în iulie 2012. „Obligațiile nu sunt atât de dificile, decurgând din prevederile privind închiderea, ecologizarea și reconstrucția ecologică prin proiectul județean referitor la sistemul integrat de gestionare integrată a deșeurilor pentru care, deja, APM Bacău a emis acordul de mediu. După data de 16 iulie, primăriile, împreună cu operatorii de salubritate, vor organiza colectarea și transportarea deșeurilor în zone în care există depozite neconforme, dar care au durată de funcționare mai îndelungată”, precizează Iluță Cocriș. Directorul executiv al APM Suceava reliefează că în perioada rămasă până la închiderea platformei botoșănene, în folosință ar trebui dată o primă celulă a depozitului ecologic de deșeuri de la Moara. Contractul de 63 de milioane de euro pentru întregul sistem integrat de gestionare a deșeurilor a fost semnat cu Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile, în județul Suceava fiind prevăzut încă un depozit ecologic la Pojorâta, precum și stații de transfer la Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți, Siret și Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: