Aproape 100 de elevi din alte județe vor să urmeze liceul la Suceava

Aproximativ 100 de absolvenți de gimnaziu din alte județe vor să urmeze liceul în județul Suceava, ultima medie de admitere a acestor elevi fiind 4,75.
 

În total sunt 95 de elevi din alte județe care și-au depus opțiunile pentru Suceava, 52 având medii de admitere peste 7, dar niciunul având media 10. După Evaluarea națională, absolvenții claselor a VIII-a au avut la dispoziție o săptămână (29 iunie – 5 iulie) pentru a completa opțiunile în fișele de înscriere pentru admiterea la liceu, elevii urmând să fie repartizați în funcție de notele obținute. Ieri a fost data-limită pentru transmiterea informațiilor de la centrele de înscriere la centrul județean de admitere, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată. Astăzi, baza de date va fi transmisă de la centrele de admitere județene, la Centrul Național de Admitere pentru ca în 12 iulie să aibă loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data de 12 septembrie 2011 inclusiv. În județul Suceava sunt potențiali candidați cei 9012 elevi care au încheiat gimnaziul și au participat la Evaluarea națională. Avem 9 candidate la admiterea la liceu cu media 10, iar aproape 70% dintre candidații suceveni au medii de admitere de la 7 în sus. Sub media 6 sunt circa 810 elevi, iar sub 4 sunt 143.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: