Suceava

Pentru că întreținerea este costisitoare, municipalitatea renunță la gardurile vii

➢ Șefii de asociații de proprietari cred că gunoaiele de care se plânge primarul Ion Lungu vor fi expuse și mai mult ochilor trecătorilor, rămânând dezgolite și parterele dezolante ale blocurilor
 

Din cauză că asociațiile de proprietari reclamă că au cheltuieli mari cu tunderea gardurilor vii, Primăria Suceava ia în calcul renunțarea la acestea. Șeful administrației locale, Ion Lungu, crede că aceste amenajări nu au decât rolul de a ascunde mizeria din spatele lor, de aceea anunță că, de la primăvară, se va proceda la scoaterea lor din rădăcini. În fața blocurilor, pe bani de la buget, va fi semănat gazon, iar, pentru împiedicarea transformării spațiilor vezi în parcări, vor fi „plantați” piloni de împiedicare a accesului autoturismelor. „În primăvară voi veni cu această dezbatere propusă asociațiilor de proprietari, să desființăm gardurile vii, să le dăm iarbă de la Primărie și să se pună gazon în fața blocurilor. Pentru a împiedica mașinile să intre pe spațiul verde, vom monta acei piloni cunoscuți sub denumirea de «sofronei». Cred că așa este civilizat, părerea mea fiind că aceste garduri vii sunt îmbătrânite și neîntreținute la timp, constituind și un mod de ascuns gunoaiele de după ele”, evidențiază primarul. Cu tot efortul financiar pe care îl presupune întreținerea gardurilor vii, unii dintre șefii de asociații de proprietari nu sunt de acord cu această măsură. Ei cred că gunoaiele de care se plânge primarul Ion Lungu vor fi expuse și mai abitir ochilor trecătorilor. Pe de altă parte, diriguitorii unor asociații de proprietari cred că astfel va fi eliminată o sursă importantă de oxigen, rămânând dezgolite și parterele cenușii ale blocurilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: