PSD Suceava 2020

Puncte ... de vedere

Broscoiul de pe internet

Se poartă. Iubirile pe internet sunt la modă. Bărbați cu hainele ponosite și cu doi dinți în față tastează de zor promisiuni cu nemiluita. La capătul celălalt, fete nevinovate sau femei versate scriu și ele ce le trece prin cap.
 

Fiecare își caută fericirea imposibilă, fiecare speră că va găsi un partener cu bani, tânăr și sănătos. Lumea a luat-o razna. Amorurile sau prieteniile virtuale răstoarnă orizonturile pe dos, viața reală pare lipsită de sens, oamenii sunt captivii imaginației, agățându-se de o relație imposibilă. Doamne Iisuse Hristoase, stai și te crucești ce poate inventa creierul bolnav al unui om care minte de dimineața până seara. Asta numai pentru a prinde în capcană o ființă pe care s-o manipuleze după bunul plac. Dar înainte de a face toate acestea nu ar trebui oare să ne uităm fiecare în oglindă, n-ar trebui să cugetăm ce ni se potrivește sau nu? Cum șarlatania este la ea acasă în lumea virtuală, după luni întregi de tatonare pe internet (sau poate chiar după o discuție scurtă), de regulă, ajung să se cunoască doi parteneri cu traista goală, care nu au nici măcar după ce să bea apă ori locuiesc nesigur, cu chirie, într-o casă igrasioasă. Prințul visat poate fi un broscoi. Poate fi un bărbat cu două neveste, iar prințesa o devoratoare de bani. Așa că relațiile din lumea virtuală par mai mult un blestem căzut asupra lumii moderne. Ca o ironie, parcă nimeni nu mai vrea să muncească, ci speră că partenerul îi va asigura traiul pentru tot restul vieții. Dar de ce ar vrea o persoană normală, cu calități și ocupații interesante, să-și găsească perechea dincolo de mirajul tastaturii tocite? Internetul ne deschide poarta spre cunoaștere și informare dar atunci când viața particulară o ia razna pe căi virtuale, trebuie să știm când să ne oprim. Știu câteva cazuri de oameni distruși de fățărnicia virtuală. Te pricopsești cu o belea de care nu mai poți scăpa orice ai face. Iubirile devin astfel o pacoste. Există dragoste și dincolo de internet. N-ar trebui să confundăm niciodată ceea ce putem vedea cu ceea ce ne imaginăm…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: