PSD Suceava 2020

Sprijin pe suprafață

Aproape 16 milioane de euro au ajuns la fermierii din județ

➢ 64 de fermieri nu au fost plătiți pe motiv de conturi invalide sau decese, iar 32 de agricultori nu s-au putut încă autoriza
 

Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) anunță încheierea plăților integrale aferente schemei de sprijin pe suprafață și a celor naționale directe complementare pentru anul 2010. Directorul executiv al Centrului Județean Suceava al APIA, Angela Coroleucă, informează că în județul Suceava plățile sunt de 99,96%, către fermieri achitându-se suma de 66,31 milioane lei (15,78 milioane euro). Județul Suceava are 56.789 de beneficiari, dintr-un total estimat de 56.885. „Diferența este reprezentată de 64 fermieri neplătiți pe motiv de conturi invalide sau decese, iar 32 de fermieri nu s-au putut încă autoriza, cauza fiind nefinalizarea procedurilor în campaniile anterioare”, declară Coroleucă. La nivel național, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a plătit 97,77% din suma de 700,42 milioane de euro, reprezentând sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) alocat României pentru finanțarea schemelor de sprijin pe suprafață în cadrul campaniei SAPS 2010. Conform unei informării a APIA, a fost depășit cu 2,77% pragul minim de 95% stabilit conform Regulamentului Comunității Europene, astfel evitându-se penalizările pentru plățile întârziate. În țară, APIA a efectuat plăți de 689,54 milioane de euro, reprezentând plata SAPS pentru 1.088.279 fermieri. În același timp, s-au făcut și plăți naționale directe complementare de 304,5 milioane de euro. Schemele de sprijin pe suprafață sunt finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și din bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Angela Coroleucă informează că în cursul lunilor iulie și august urmează a fi deblocate plățile pentru măsurile de agromediu, cât și sprijinul pentru zona montană defavorizată. De precizat este faptul că, față de anul trecut, cuantumul ajutorului financiar s-a dublat, fiind de 107 euro, comparativ cu 50 de euro pe fiecare hectar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: