Sărăcia devine din ce în ce mai evidentă:

Studenții cer să li se restituie chiar și diferențe la taxă de 5 lei

Gradul de sărăcie a studenților a crescut din ce în ce mai mult de vreme ce, pentru mulți dintre ei sume de 5-10 lei au devenit „imense” – a declarat rectorul Adrian Graur.
 

„De regulă, din reglarea taxelor mai rămâneau niște bani, fiindcă adesea studentul plătea mai mult din cauza faptului că nu ținea evidența exactă a taxelor achitate în rate, de școlarizare sau pentru diferite examene. În momentul de față primesc cereri și pentru restituirea a 5 lei. Deși e destul de anevoios, studentul trebuie să facă o cerere, trebuie să vină să o depună la secretariat, să o aprobăm, să se ducă după asta la casierie, și totul, în aceste zile, doar pentru 5 lei. A devenit o sumă imensă pentru ei, lumea e tot mai săracă”, consideră rectorul. O altă dovadă a sărăciei studenților este și faptul că ei preferă să-și gătească în cămin, la oficiu, în loc să dea 10 lei pe o masă la cantina-restaurant. „Dacă până acum 6-7 luni serveau masa în restaurant peste 1000 de oameni, acum media a scăzut la 800, dar sunt zile în care servesc masa doar 400 de oameni. Majoritatea studenților s-au deplasat spre oficiile din cămine și preferă să își pregătească masa acolo, așa cum pot ei, cu aportul caloric și de vitamine afectat, deși cu 10 lei se poate mânca foarte bine în restaurantul nostru. Dar dacă nu-și permit nici 10 lei, înseamnă că sărăcia este foarte mare”, spune rectorul Adrian Graur. Cantina-restaurant de la universitate are o capacitate de 250 de locuri pe serie și funcționează de la 1 octombrie și până la 31 iulie, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 12 – 20. Acolo pot fi servite prânzul și cina, prețul mediu pentru cele două mese zilnice fiind de 15 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: