S-a înființat structura managerială pentru coordonarea modernizării aeroportului

Autoritățile județene așteaptă finalizarea evaluării de către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava, depus la finele lui 2010, pentru a începe apoi licitațiile.
 

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost înființată Unitatea de Management pentru coordonarea proiectului de modernizare a Aeroportului Suceava prin POS Transporturi, finanțarea CE fiind de aproximativ 40 de milioane de euro. CJ Suceava a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Aeroportului Suceava, urmând să fie efectuate lucrări la balizaj, la sistemul de navigație, la pistă și să se construiască un nou turn, valoarea proiectului care va fi promovat prin POS Transporturi fiind de 38 de milioane de euro. Soluția de modernizare prevede executarea unei piste cu structură flexibilă având lungimea de 2.460 metri și lățimea de 45 de metri. Prin modernizarea aeroportului se așteaptă creșterea economică a zonei, exploatarea la adevărata valoare a potențialului turistic de care dispune Bucovina, dezvoltarea mediului de afaceri prin punerea în valoare a Centrului Economic și de Afaceri Bucovina, situat în vecinătatea aeroportului, atragerea companiilor aeriene să efectueze zboruri de pe Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava, în special pe destinații externe. Valoarea întregului proiect este de 37,856 milioane de euro. CJ Suceava a decis ca dreptul de administrare a bunurilor din domeniul public al județului Suceava, care au fost predate în administrare Regiei Autonome “Aeroportul «Ștefan cel Mare» Suceava”, să se exercite pe durata existenței Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: