PSD Suceava 2020

Prin vocea fostului ministru PNL Eugen Nicolăescu

USL promite mai mulți bani pentru Sănătate

USL intenționează să dubleze sumele alocate în prezent pentru finanțarea domeniului Sănătății, a declarat ieri, la Suceava, fostul ministru liberal al Sănătății Eugen Nicolăescu.
 

„Vrem ca această finanțare să se axeze atât pe bugetul de stat, cât și pe asigurări private de sănătate și pe o taxă de solidaritate. De asemenea, ne propunem o creștere substanțială a finanțării medicinii de familie ca poartă de intrare în sistem și în același timp ca pilon de urmărire a fiecărui pacient în parte din punct de vedere al stării de sănătate”, a declarat Nicolăescu, care a anunțat, în cadrul întâlnirii cu medicii suceveni organizată de filiala PNL Suceava a Organizației Femeilor Liberale, că programul USL pentru sănătate va fi finalizat în luna septembrie 2011. Totodată, fostul ministru a spus că liberalii își mai propun reluarea programul de construcție a celor 8 spitale regionale inițiat în perioada guvernării PNL, precum și finalizarea investițiilor în spitalele aflate în construcție încă din anii ’90. “Cele 8 spitale regionale pe care noi ne-am propus să le facem nu au mai fost continuate de actuala guvernare. Dar am văzut că la cel puțin 5 dintre cele 8 spitale studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici sunt utilizați pentru parteneriate publice private. Cel puțin așa a anunțat Guvernul și sper să le facă. Dacă nu, oricum le vom relua noi atunci când vom veni la guvernare”, a conchis Eugen Nicolăescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: