În aprilie

Cu 4,6% mai mulți turiști în județ

➢ Sporul poate fi pus și pe seama manifestărilor organizate în cadrul proiectului „Paștele în Bucovina” > Mare parte a turiștilor străini provin din Europa, respectiv 89%
 

Numărul turiștilor sosiți în județul Suceava este în creștere. Cel puțin așa arată datele Direcției Județene de Statistică, potrivit cărora, în luna aprilie, în structurile de primire turistică au fost cazați 14.406 turiști, cu 23% mai mulți față de luna martie și cu 4,6% în plus comparativ cu aprilie 2010. Dintre aceștia, 86,4% sunt turiști români, iar 13,6% turiști străini, sporul putând fi pus și pe seama manifestărilor organizate în cadrul proiectului sucevean „Paștele în Bucovina”. Conform sursei citate, din totalul turiștilor, 66,5% au preferat să fie cazați în hoteluri, 12,7% – în pensiuni agroturistice, 12,0% – în pensiuni turistice, iar 8,8% în hosteluri, moteluri, vile turistice, cabane turistice sau bungalouri. Pe zone turistice, cei mai mulți vizitatori au preferat să se cazeze în zona municipiului Suceava (40,5%), în ”alte localități și trasee turistice” (31,8%), în stațiunile din zona montană (15,0%) și în zona stațiunii balneare Vatra Dornei (12,7%). Dacă se iau în considerare categoriile de clasificare, turiștii veniți în județ au preferat structurile de primire de 3 stele (35,4%), urmate de cele de două stele (32,3%), unitățile de 4 stele (24,5%) și structurile de primire de o stea (7,6%). Informarea DJS relevă că mare parte a turiștilor străini provin din Europa, respectiv 89%, alții fiind din Asia, 7,7%. Pe țări de proveniență, cei mai mulți turiști de peste granițe cazați în județul Suceava în luna aprilie 2011 au fost din Spania (27,1%), Germania (9,4%), Franța (8,0%), Italia (7,6%), Albania (7,0%), Grecia (5,3%), Austria (4,6%), Israel (4,4%). În total, 73,2% dintre turiști provin din țările Uniunii Europene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: