După intervențiile primarului Sucevei

Blocajul stâlpilor italieni de iluminat public a fost spart

➢ Aceștia vor sosi la începutul lunii viitoare și nu după jumătatea lui iulie, așa cum avansase inițial responsabilul de proiect
 

Primii stâlpi pentru iluminatul public reabilitat din reședința de județ vor ajunge în Suceava la începutul lunii viitoare, în urma insistenței primarului Ion Lungu pe lângă conducerea societății Energobit Cluj, care anunțase că respectivele elemente de modernizare nu vor veni din Italia decât după jumătatea lui iulie. Șeful executivului local a precizat că este vorba despre prima tranșă, cea de probă, de 20 din totalul de 130 de stâlpi, până la finele lunii livrarea urmând a fi încheiată. Au fost turnate, de asemenea, 110 din 130 de fundații, iar o parte dintre canalele pentru conductorii subterani sunt deja acoperite cu pământ. Ocupantul fotoliului din Areni le-a cerut responsabililor din primărie să ia măsuri de tasare a terenului și ca, acolo unde se poate, firma Symmetrica să treacă la remontarea pavelelor, astfel încât trotuarele să fie la dispoziția pietonilor. „În urma intervențiilor pe care le-am făcut și a discuțiilor aprinse cu reprezentanții firmei Energobit Cluj, se pare că s-a găsit o soluție de livrare mai rapidă a stâlpilor. Avem confirmarea că la începutul lunii iulie primii stâlpi vor veni în Suceava și îi vom monta, să vedem cum arată, cum se comportă. Până la finele lui iulie va fi încheiată această acțiune, astfel încât să trecem la reparatul trotuarelor afectate de lucrările de reabilitare a iluminatului public”, a spus primarul Lungu. Modernizarea sistemului de iluminat public este realizată de firma suceveană Loial Impex Suceava în asociere cu Elco Botoșani și Energobit Cluj-Napoca. Consorțiul va reabilita sistemul în cauză pentru suma de 8,36 milioane lei (plus TVA), cu 9,8% mai puțin decât suma din indicatorii tehnico-economici aprobați inițial.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: