Activitate de cercetare la Spitalul Județean

La Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi înființat un departament de cercetare și dezvoltare, un proiect de hotărâre în acest sens fiind dezbătut în ședința de astăzi a deliberativului județean.
 

Solicitarea vine din partea unității sanitare sucevene, subordonată Consiliului Județean Suceava. În adresa în cauză se precizează că în spital se vor desfășura activități de cercetare științifică sub îndrumarea medicilor cu titlu de doctor în științe medicale, a medicilor doctoranzi, precum și a medicilor investigatori principali în studii clinice. Activitățile de cercetare au drept scop întărirea calității actului medical, în ceea ce privește etica și deontologia medicală, dar și întărirea respectului față drepturile pacienților. „Spitalul Județean de Urgență «Sfântul Ioan cel Nou» Suceava trebuie să desfășoare aceste activități de învățământ și cercetare, atât științifice, cât și medicale, în conformitate cu Regulamentul de organizare și funcționare al acestuia, pentru a putea îndeplini condițiile prevăzute de legislația în vigoare privind Planul de conformare pentru clasificarea în categoria II”, arată, în expunerea de motive, vicepreședintele Consiliului Județean Vasile Ilie. Departamentul de cercetare și dezvoltare înființat ar urma să fie coordonat de directorul medical al Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, iar din componența structurii se prevede că vor face parte 26 de medici.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: