În prevenirea obezității în rândul copiilor și adolescenților

S-au implicat 18 școli din județ

Mai multe școli din județul Suceava s-au implicat într-un proiect de prevenire a obezității în rândul copiilor și adolescenților prin mișcare și alimentație sănătoasă și vor primi, în acest sens, materiale sportive în valoare de 37.000 lei.
 

Sunt 18 unități școlare din județ care vor desfășura activități ce au drept scop stimularea interesului copiilor pentru educație fizică și sport, precum și dezvoltarea unor comportamente privind o alimentație sănătoasă. Ele vor fi dotate cu saltele de gimnastică, bănci abdomen, gantere, spaliere, mingi, palete pentru badminton și tenis etc. Participă la proiect 5 licee, 5 școli generale și 8 grădinițe. “Creșterea accesului la servicii de prevenție medicală primară pentru copiii și adolescenții din România. Alimentația sănătoasă și activitatea fizică în rândul copiilor și adolescenților din România” se intitulează proiectul inițiat de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică București, prin Centrul Regional de Sănătate Publică Sibiu, implementat la nivel național în perioada 2009 -2011. El are drept obiectiv scăderea și stoparea, până în anul 2020, a tendinței de creștere a numărului de cazuri de supraponderabilitate și obezitate în rândul copiilor și adolescenților din România, prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Acțiunile care se desfășoară în cadrul lui vizează nutriția sănătoasă și activitatea fizică, doi dintre cei mai importanți factori de protecție împotriva majorității afecțiunilor cronice înregistrate în România (boli cardiovasculare, diabet, cancer). Pentru a câștiga proiectul, școlile din județ și-au depus candidatura prin realizarea de microproiecte în cadrul a două runde lansate de coordonatorul județean al proiectului, DSP Suceava. În România obezitatea la copii este în creștere, iar județul Suceava nu face excepție, tot mai mulți copii sunt obezi fiindcă au devenit sedentari, stau mult la calculator, mănâncă mult și, mai ales, nu fac mișcare. Obezitatea apare la copii și adolescenți când aceștia au prea multe grăsimi în corp și este de obicei cauzată atât de consumul în exces de alimente, cât și de lipsa de mișcare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: