Veterinarul rădăuțean Ovidiu Ilișoi, cruciatul cauzei copilului bolnav de cancer din Gălănești

> Medicul apelează personal la bunăvoința cunoscuților pentru a strânge banii necesari operației în Italia a lui Albert Mirăuță > Micuțul de nici doi ani a fost identificat acum un an cu tumori canceroase pe glandele suprarenale
 

Albert Ioan Mirăuță

Medicul veterinar rădăuțean Ovidiu Ilișoi și-a asumat sarcina de a face rost de bani pentru investigațiile și operația lui Albert Mirăuță, copilul de 1 an și 7 luni din Gălănești. “Am auzit de cazul lui Albert, din om în om, după ce i s-au făcut niște analize la un laborator din Rădăuți. E greu să rămâi de piatră când vezi un copil atât de mic cu probleme atât de mari. Îl poți lăsa să moară? Nu cred… Trebuie făcut ceva, pentru că operația din Italia are într-adevăr șanse mari să reușească. Era nevoie de un specialist și părinții l-au găsit, iar acum ar fi mare păcat să nu aibă banii necesari. Pentru plecare și primele cheltuieli îi voi da eu personal o sumă, dar mai sunt oameni care mai depun în cont până la plecarea în Italia dar și după aceea”, a afirmat tânărul medic veterinar. Medicul, în vârstă de doar 33 de ani, a devenit de ceva vreme un fel de “cruciat” al cauzei micuțului din Gălănești și, asumându-și sarcina de a sensibiliza și alte persoane, a bătut cu tupeu pe la ușile cunoscuților din Rădăuți. I-au răspuns până acum patronul unei societăți comerciale de prelucrare a lemnului și câțiva avocați cu cabinete în municipiu, precum și alte persoane care au donat bani în conturile lui Albert Mirăuță. “Mai am promisiuni și din alte părți, și voi face tot ce pot să nu rămână doar promisiuni”, a adăugat veterinarul. Albert Mirăuță, copilul care va face doi ani abia în luna noiembrie 2011, a fost descoperit, când avea doar 7 luni, cu cancer, neuroblastom pe glandele suprarenale, deja în metastază gr. IV. A fost operat la Spitalul “Sf. Maria” din Iași și trimis apoi de urgență la Institutul oncologic din Cluj-Napoca, pentru a începe chimio-terapia. Unica șansă de supraviețuire a acestui copil este o operație în străinătate ale cărei costuri ajung la zeci de mii de euro. Un specialist oncolog pediatru din orașul Genoa – Italia a acceptat cazul copilului din Gălănești, pe 27 iunie, acesta fiind programat pentru primele investigații și procedura chirurgicală ce nu se efectuează încă în România. Stârniți așadar de medicul veterinar Ovidiu Ilișoi, mai mulți rădăuțeni au început să doneze diferite sume de bani, exemplul lor putând fi urmat și de alți suceveni care cred că viața unui copil merită fi salvată.

Familia a deschis două conturi la Banca Transilvania:
În lei – RO87BTRL06101201D11986XX
În euro – RO62BTRL06104201D11986XX
Numărul de telefon al Mariei Mirăuță poate fi obținut de la redacția cotidianului „Crai nou”, tel. 0230/215996.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: