„Foc !” pentru țigări, la frontieră

Pe 31.05.2011, în urma executării unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transportau colete voluminoase.
 

Procedura legală a fost demarată, ca întotdeauna în astfel de cazuri, prin somarea suspecților să se oprească, însă aceștia au ignorat avertismentul, și, ca întotdeauna în astfel de cazuri, au abandonat coletele și au încercat să fugă, profitând de terenul împădurit. Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase patru focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, fiind, astfel, reținuți numiții: Sorin H., în vârstă de 27 de ani, din Straja, și Ion C., de 20 de ani, domiciliat în orașul Vicovu de Sus. În urma cercetărilor efectuate de polițiștii de frontieră a mai fost identificat ca făcând parte din grupul infracțional numitul Ioan H., în vârstă de 20 de ani, domiciliat în comuna Straja. În zonă, au fost găsite abandonate 16 baxuri ce conțineau 8.000 pachete de țigări, marca „Doina”, de proveniență Republica Moldova, în valoare de 64.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Polițiștii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă. Dosarul urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI