Străzile Câmpulungului, în sfârșit în pragul modernizării

Municipalitatea câmpulungeană dă startul la licitația pentru modernizarea infrastructurii urbane din oraș, un proiect cu finanțare prin POR în valoare de aproximativ 5,9 milioane de euro.
 

Anunțul a fost făcut marți de primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, care și-a exprimat speranța că la sfârșitul lunii iunie va fi desemnat constructorul pentru modernizarea infrastructurii orașului ce prevede refacerea tuturor străzilor din zona centrală și din cartierele Stadion și Bodea, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete, precum și amenajarea de spații verzi. Potrivit edilului-șef câmpulungean, Gabriel Constantin Șerban, proiectul, care se va derula în cursul anilor 2011 și 2012, prevede reabilitarea și modernizarea unui număr de 23 de străzi, amenajarea a 26.353 mp de trotuare în vederea fluidizării traficului pietonal, 3.658 mp de parcaje, 8.949 mp spații verzi și 3.583 mp alei pietonale și a platoului pietonal din zona Centru. „Acest proiect asigură un trafic sigur și eficient pentru cel puțin 17.061 locuitori din zonă, ca urmare a modernizării infrastructurii rutiere, amenajării de trotuare cu piste de bicicliști, realizării de stații de autobuz și amenajării de parcări și contribuie la creșterea mobilității forței de muncă, înlesnește desfășurarea de noi activități economice, stimulează dezvoltarea turismului și crește gradul de atractivitate a municipiului pentru noi investitori”, a spus Șerban. El a arătat că municipalitatea va relua o licitație pentru introducerea unui sistem de supraveghere cu 26 de camere wireless, proiect finanțat prin POR cu aproximativ 110.000 de euro. Primarul a spus că prima licitație a fost contestată, iar ulterior municipalitatea a decis reluarea procedurilor. Șerban și-a exprimat încrederea că proiectele vor fi implementate conform contractului de finanțare și că nu vor mai fi blocaje din cauza contestațiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: