Bac, prima sesiune

Nimeni nu vrea observator la Bacalaureat

Inspectorul general al IȘJ Suceava, Petru Carcalete, a precizat ieri că a expirat data-limită până la care cei care doreau să fie observatori la examen din partea societății civile trebuiau să solicite inspectoratului permisiunea, dar nimeni nu a cerut acest lucru.
 

Șeful IȘJ nu a dorit să comenteze lipsa de interes a ONG-urilor, a unor asociații și părinți față de prezența lor la bacalaureat, observatorii fiind introduși, în premieră, de MECT, la acest examen despre care mereu au existat comentarii legate de corectitudinea lui. Petru Carcalete a mai informat că la prima sesiune a Bacalaureatului 2011 s-au înscris 7462 de absolvenți de clasa a XII-a, 405 fiind din serii anterioare. Reamintim că, la Suceava, bac-ul se va desfășura în 20 de centre de examen și alte 6 de evaluare, cu implicarea a 2500-3000 de cadre didactice. Bacalaureatul începe pe data de 6 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare, între 13 și 17 iunie va avea loc evaluarea competențelor digitale, iar între 20 și 23 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Pe 27 iunie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, pe 29 iunie – proba obligatorie a profilului, scris, iar pe 1 iulie va fi proba la alegere a profilului și specializării, tot scris. Rezultatele vor fi afișate pe 3 iulie, contestațiile vor fi depuse pe 4 iulie și vor fi rezolvate între 5 și 7 iulie, iar pe 8 iulie vor fi prezentate rezultatele finale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: