Prima sesiune de admitere (din acest an) la Seminarul Teologic Liceal

În perioada 27-31 mai a.c. Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava organizează înscrieri pentru probele de aptitudini, desfășurarea probelor eliminatorii, în funcție de profil, urmând să aibă loc între 1 și 3 iunie.
 

Calendarul admiterii și tematica probelor eliminatorii se desfășoară în conformitate cu Ordonanța MECT 4802/31.08.2010. Planul de școlarizare propus de seminarul ortodox sucevean pentru anul școlar 2011-2012 va fi pliat pe două niveluri vocaționale, după cum urmează: calificare profesională preot, clasa a IX-a, 30 de locuri/zi, personal de cult în păstrarea patrimoniului bisericesc, clasa a IX-a, 30 de locuri/zi, și filieră teoretică, profil uman, specializarea Filologie, clasa a IX-a, 30 de locuri la învățământ cu frecvență redusă. În data de 4 iunie vor fi afișate rezultatele la probele considerate eliminatorii, iar în cazurile unde metodologia permite acest lucru vor putea fi depuse și contestații. Afișarea rezultatelor finale în urma contestațiilor la probele de aptitudini va avea loc duminică 5 iunie a.c., iar în 28 iunie se va face validarea listei candidaților admiși la seminar și afișarea acesteia. Candidații care vor fi declarați respinși își vor putea ridica fișele de înscriere de la secretariatul instituției, în data de 30 iunie a.c. Pentru admiterea la secția Teologie pastorală (calificare preot, n. red.), se organizează probe de aptitudini eliminatorii orale și scrise. Probele orale vor consta în verificarea dicției prin rostirea unei rugăciuni, iar cele muzicale vor fi verificate prin intonarea unei cântări bisericești – colinde cu conținut religios și prin intonarea unui cântec patriotic, prin verificarea auzului muzical (luarea tonului după pian și intonarea gamei Do major, a arpegiului și a unor sunete din gamă), ca și a simțului ritmic. Vizita medicală este obligatorie și eliminatorie. La seminarul sucevean admiterea are trei sesiuni, două de vară, iunie-iulie, și una de toamnă, în septembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: