Din lipsă de consumatori

Centrala câmpulungeană pe gaze rămâne închisă

➢ „Eu le-am dus gazul, le-am aprins flacăra, de aici încolo, ei trebuie să se descurce”, spune președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur
 

Centrala în cogenerare pe gaze naturale din Câmpulung Moldovenesc, inaugurată anul trecut, este închisă. Cauza o constituie lipsa de consumatori, șeful executivului județean Gheorghe Flutur opinând că primăria municipiului de sub poalele Rarăului se află într-o situație nefericită, „raportând foarte mari datorii”. Președintele Consiliului Județean spune că, personal, și-a făcut datoria din acest punct de vedere, administrația câmpulungeană trebuind să găsească piață pentru energia produsă, în vedere achitării creditului contractat în cadrul Proiectului „Suceava – Utilități și mediu la stan-darde europene”. „Eu le-am dus gazul, le-am aprins flacăra, de aici încolo, ei trebuie să se descurce, pentru că nu se poate să se ardă gazul degeaba. Problema lor este că trebuie să-și vândă energia, ca să-și recupereze împrumutul făcut de către cei de dinaintea noastră și să înceapă să-și plătească creditul”, a declarat Flutur, menționând că abonate la centrala de cogenerare sunt doar câteva instituții publice. Președintele Consiliului Județean crede că Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene” a fost prost fundamentat, dovadă fiind și greutățile pe care administrațiile locale le au la recuperarea banilor și rambursarea creditului. „În studiul de fezabilitate al proiectului s-a scris cu capitole din Jules Verne”, a accentuat Gheorghe Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI