Suceava

Polițiștii locali sunt foarte prost plătiți

> Deși li se cere performanță, ei nu primesc indemnizație de dispozitiv și nici alocație pentru hrană, cum capătă polițiștii și jandarmii
 

Conducerea administrației locale din Suceava este nemulțumită de modul în care actele normative în vigoare reglementează salarizarea polițiștilor locali. Șeful administrativului, Ion Lungu, relevă că, în ciuda faptului că lucrătorii de la Poliția Locală au atribuții similare cu cei de la celelalte structuri de asigurare a liniștii și ordinii publice, cei dintâi au parte de salarii foarte mici. Pe deasupra, foștii gardieni publici, actualii polițiști locali, nu primesc nici indemnizații de dispozitiv și nici alocații pentru hrană. „Conform legii, atribuțiile sunt aceleași ca ale Poliției Municipale, ale celorlalte structuri de ordine, numai că salariile sunt destul de mici și, de asemenea, nu putem da indemnizația de dispozitiv și norma de hrană. Vrem să face performanță cu Poliția Locală, însă personalul este foarte prost plătit și nu putem da niciun fel de spor suplimentar. Dacă vrem eficiență la acești polițiști, trebuie să aibă și ei drepturi la fel ca la celelalte structuri care asigură ordinea în stat”, reliefează edilul șef. Ion Lungu spune că încercat o formă de creștere a drepturilor bănești ale polițiștilor locali suceveni, însă Curtea de Conturi a constatat că demersul nu este în regulă și a cerut restituirea sumelor cu pricina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: