„Stai pe burtă, că-i apa mică și te văd indienii !”

Vasile Iftimie, de 43 de ani, șeful de post din Bunești, prins joia trecută cu portbagajul plin cu 3000 de pachete de țigări, marca „Doina”, aflăm din surse judiciare că „la pont” (adică omul a fost vândut de înșiși colegii săi), și arestat, vineri, pentru 29 de zile, de Tribunalul Suceava, nu a înaintat recurs împotriva acestei încheieri de ședință.
 

Ceea ce, dat fiind contextul în care a fost prins, în uniforma statului, iar apoi fugărit pe câmp, ulterior fiind adus la instanță, din arestul IPJ Suceava, în niște haine civile, de împrumut, pentru a nu „dezonora” uniforma cu care făcea contrabandă, poate însemna că omului i s-a spus clar: „Stai pe burtă, că-i apa mică și te văd indienii!”. Având în vedere faptul că polițistul fusese deja mutat disciplinar de la Vadu Moldovei, în 2009, post pe care-l slujise timp de 6 ani, ipoteza e plauzibilă. Surse judiciare la care am apelat ar băga mâna în foc că personajul a fost sfătuit… de bine de mai-marii lui. Foștii lui mai-mari, pentru că viitor în Poliție Vasile Iftimie nu va mai avea. Una peste alta, 3000 de pachete de țigări nu e o cantitate mare. Drept care polițistul va aștepta trecerea furtunii, mai ales mediatice, iar lucrurile pot fi și blânde în ceea ce-l privește. Sigur, însă, orice inculpat poate să atace sau să nu atace cu recurs o hotărâre. Vasile Iftimie a ales să nu atace cu recurs arestarea sa. Pe 19 mai, în jurul orei 14.20, un echipaj de poliție rutieră ce acționa pe DN 2, la intrarea în municipiul Suceava din direcția Rădăuți, a oprit în trafic autoturismul condus de Vasile Iftimie, agent de poliție în cadrul IPJ Suceava. Cu ocazia controlului autoturismului (proprietatea polițistului), în interior a fost identificată cantitatea de 3.000 pachete de țigări, de proveniență Republica Moldova (marca „Doina”, pentru conformitate), pentru care conducătorul auto nu deținea documente de proveniență, țigări cu o valoare de piață de 30.000 lei. Țigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar autoturismul – indisponibilizat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava. Surse, altele decât cele judiciare, spun că polițistul, care nu făcea trafic cu țigări de azi de ieri (și era, drept consecință, cunoscut în mediile contrabandiștilor), devenise, la un moment dat, hapsân și nu împărțea nimic cu nimeni. Vinerea trecută, un contrabandist de duzină, aflat pe holurile Judecătoriei, urmărit penal în stare de libertate în dosarul propriu, a tresărit la vederea polițistului adus în cătușe la instanță. “Ăsta era «Dă-mi, Doamne, numai mie!»”. E o ipoteză, plauzibilă în context, atâta vreme cât Iftimie a fost vândut de colegi?…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI