O nouă tranșă de bani pentru „case verzi”

➢ De la 1 iunie se deschide sesiunea de finanțare 2011, la cea anterioară județul Suceava situându-se pe poziția a patra în țară din punctul de vedere al fondurilor totale accesate > Statul susține financiar montarea de panouri solare, pompe de căldură și centralele termice pe resturi lemnoase
 

De la 1 iunie, demarează sesiunea 2011 de înaintare a cererilor de finanțare în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, pentru persoane fizice, cunoscut sub denumirea de “Casa Verde”. Anunțul este făcut de directorul Agenției pentru Protecția Mediului Suceava, Iluță Cocriș, care precizează că suma alocată în noua sesiune, pe întreaga țară, este de 100 de milioane de lei. Cocriș face cunoscut că statul acordă solicitanților cel mult 6000 lei pentru amplasarea de panouri solare; până la 8000 lei în cazul montării de pompe de căldură și nu mai mult de 6000 lei pentru centralele termice pe peleți, brichete, tocătură lemnoasă și alte resturi și deșeuri vegetale, agricole, forestiere și silvice. Solicitantul eligibil este persoana fizică cu domiciliul în România, proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează proiectul, care nu are obligații restante la bugetul local, nu a încălcat dispozițiile legale privind protecția mediului și nu sponsorizează activități cu efect negativ asupra mediului. „Scopul Programului îl reprezintă îmbunătățirea calității aerului, apei și solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului și a combustibililor fosili utilizați pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire și obținerea de apă caldă menajeră, precum și stimularea utilizării sistemelor care folosesc, în acest sens, sursele de energie regenerabilă, nepoluante”, a declarat Iluță Cocriș, adăugând că dosarele de finanțare se depun la Agenția pentru Protecția Mediului. La sesiunea anterioară, județul Suceava a ocupat poziția a patra în țară din punctul de vedere al fondurilor totale accesate. Suma de 3,492 milioane lei alocată sucevenilor a fost acoperită în totalitate cu proiecte, ulterior, Suceava obținând și o redistribuire de circa 200.000 de lei. Ghidul de finanțare al programului se găsește pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu: www.afm.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: