Licitație pentru un împrumut cu garanții guvernamentale

Primăria municipiului Suceava a anunțat că va demara la începutul lunii iunie procedurile pentru organizarea unei licitații care va avea ca principal obiect atragerea unui împrumut de aproximativ 16 milioane de lei, cu garanții guvernamentale.
 

Banii respectivi ar fi necesari pentru asigurarea cofinanțării a două din proiectele realizate prin Programul Operațional Regional (POR) în municipiul reședință de județ. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că potrivit unei decizii a Guvernului, autoritățile locale pot atrage împrumuturi, cu garanții guvernamentale, pentru plata cheltuielilor neeligibile și asigurarea cofinanțării la cel mult două proiecte cu finanțare europeană. El a ținut să amintească faptul că în aceste condiții, a depus la Fondul de garantare a creditelor o solicitare și a obținut avizul pentru accesarea unui împrumut de aproximativ 16 milioane de lei, necesar asigurării cofinanțării a două proiecte derulate prin POR, cel de construcție a două parcaje subterane în centrul municipiului, în valoare de 9 milioane de euro, și cel de reabilitare a 14 străzi principale din oraș, în valoare de 14 milioane de euro. Pentru aceste două proiecte, municipalitatea trebuie să asigure o cofinanțare totală de 20 de milioane de lei, prin facilitatea oferită de Guvern putându-se solicita un împrumut cu garanții guvernamentale reprezentând 80 la sută din suma totală, restul urmând să fie asigurat de autoritatea locală. „Este o facilitate pe care a oferit-o Guvernul și pe care nu am vrut să o ratăm”, a explicat Ion Lungu. El a mai menționat că procedurile de licitație pentru selecția băncii de la care va fi accesat creditul vor începe în luna iunie. Pentru cele cinci proiecte din Planul integrat de dezvoltare ale Primăriei Suceava care se derulează prin Programul Operațional Regional (POR) și pentru proiectul de reabilitare a Cetății de Scaun, unde Primăria este partener cu Consiliul Județean Suceava, municipalitatea trebuie să asigure o cofinanțare de 30 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: