În competiție pentru „Steagul Verde”

În perioada 18-20 mai, au avut loc evaluarea și reevaluarea școlilor din județul Suceava care desfășoară activități de educație pentru mediu în cadrul programului internațional „Eco-Școala”.
 

La nivelul municipiului Fălticeni, o comisie formată din prof. dr. Cornelia Dincă – președintele Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie București, inspector de specialitate educație permanentă prof. Tatiana Vîntur, coordonator zonal al programului, Mihaela Poleacu – consilier la Agenția de Protecție a Mediului Suceava și reprezentanți ai Primăriei Fălticeni au evaluat activitatea Școlii “Ion Irimescu” și a Colegiului Național “Nicu Gane”. Reamintim că, la nivel de municipiu, Școala “Al. I. Cuza” deține deja „Steagul Verde”, ea fiind reevaluată în acest sens, anul trecut. De la insp. școlar Tatiana Vîntur am aflat că în cadrul evaluării privind dobândirea statutului de „Eco-Școală” și a distincției-simbol „Steagul Verde” au participat mai multe școli din județ. „Celor 27 de școli din județul Suceava care au dobândit deja acest statut și care desfășoară programul în toate zonele județului li se pot alătura cele 7, Suceava fiind pe primul loc la nivel național în ceea ce privește numărul de «Steaguri Verzi»”, a spus Tatiana Vîntur. Prof. dr. Cornelia Dincă a arătat că monitorizarea activității școlilor înscrise în programul internațional „Steagul Verde” s-a făcut în timp, iar criteriile internaționale sunt bine gândite, astfel încât școala să demonstreze că se implică și în activitățile legate de mediu desfășurate de întreaga comunitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: