„Viața redactorului-șef al unei reviste literare nu-i deloc ușoară…”

Cel mai recent număr al revistei „Bucovina literară”, prezentat oficial, în urmă cu mai bine de o săptămână, în cadrul Festivalului literar național „Eusebiu Camilar – Magda Isanos”, de la Suceava și Udești, alături de alte reviste care au acordat premii laureaților (reamintim, premiul „Bucovinei literare” a fost obținut de vămeanca Ana-Maria Lupașcu, chiar cea care și-a adjudecat Marele Premiu „Magda Isanos”) este cel pentru luna aprilie.
 

Număr în care redactorul-șef, Constantin Arcu, mărturisește încă din prima pagină (editorial: „Patimile unui șef de revistă”) că… „Viața redactorului-șef al unei reviste literare nu-i deloc ușoară. Iar în provincie devine un mic infern” (și) pentru că „pe lângă o revistă se petrec uneori incidente precum în preajma unei echipe de fotbal”. Ce și cum, aflați, firește, parcurgând textul până la capăt (noi vă stârnim doar curiozitatea!), așa cum veți ști și ce a răspuns Ioan Es. Pop (care semnează aici și „Muzeul lăuntric”) întrebărilor puse de Alexandru Ioan Vintilă, și cum sună aforismele lui Gheorghe Grigurcu sau versurile lui Christian W. Schenk. De asemenea, ce idei pun în circulație Liviu Ioan Stoiciu, Ioan Holban, Elena-Brândușa Steiciuc, Ionel Savitescu, Adrian Alui Gheorghe, Al. Cistelecan, Liviu Antonesei, Luca Pițu, Constantin Dram, Magda Ursache, Geo Vasile, Leo Butnaru, Al. Ov. Vintilă, Mircea Dăneasa. În „antologia poeziei românești” conturată de Mircea A. Diaconu, acum, Radu Stanca: „Baladele lui Radu Stanca, adică rafinament și voluptate…” (dar nu numai atât). Radu Aldulescu semnează proză (și se lasă fotografiat pe coperta a IV-a), iar din susul Bucovinei Ilie Tudor Zegrea oferă „Poeme din Cernăuți”. Dorneanul Gheorghe C. Patza scrie despre memoriile lui Valeriu Anania, Briana Belciug ne-o propune, trecând-o din limba franceză în română, pe algerianca Assia Djebar, iar Anca Măgurean, pe canadianca Anne Hébert. În curând, din câte am aflat, „Bucovina literară” de mai…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: