Toyota „Alege viața”

În contextul programului național ”Alege viața”, pentru creșterea siguranței participanților la trafic, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, prin Serviciul Rutier, a declanșat o campanie de educație rutieră punând un accent deosebit pe reducerea riscului generat de încălcarea legislației rutiere de către pietoni.
 

Timp de 6 luni, pe șoselele din județ, Constantin Alecsa, sufletul acestei acțiuni, președintele clubului sportiv „Nord Arena” Suceava și patron al Școlii de șoferi „Auto Sette”, va rula cu o Toyota 4×4 (pusă la dispoziție de filiala Suceava a companiei japoneze), cu remorcă, pe care este montat un poster uriaș conținând reprezentarea fotografică (trucată) a unui accident grav, având ca victimă un pieton. Din autovehicul, va fi transmis următorul mesaj vocal: Pe raza județului Suceava, în anul 2010, s-au produs în total 948 accidente cu victime, rezultând 99 persoane decedate, 292 persoane rănite grav și 827 rănite ușor. Din cele 948 accidente de circulație înregistrate în anul 2010, 249 evenimente rutiere au fost generate de pietoni, pe fondul nerespectării regulilor referitoare la traversările neregulamentare sau neacordarea priorității de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii. Neatenția pietonilor în traversarea drumurilor a condus la producerea a 95 accidente de circulație, în urma cărora au decedat 15 persoane. Alți 18 suceveni au ajuns la Urgențe, iar 37 au scăpat cu răni care nu au necesitat spitalizare. Principalele cauze care au dus la producerea acestor evenimente rutiere sunt: traversările neregulamentare (128); deplasări pe partea carosabilă (48); neacordare prioritate pietoni (64). „Serviciul Rutier Suceava recomandă tuturor participanților la trafic să respecte normele rutiere, iar pietonii să traverseze strada numai prin locurile special amenajate, prin dreptul indicatoarelor «Trecere pentru pietoni», iar acolo unde sunt instalate semafoare, doar la culoarea verde a acestora”, spune cms.-șef Liviu Sfichi, șeful Serviciului Rutier Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: