Termica Suceava se va aproviziona cu 140 de dolari pe tona de huilă

Municipalitatea suceveană și societatea de termoficare Termica au demarat procedurile pentru constituirea stocurilor de cărbune, în scopul unei bune funcționări a sistemului centralizat de încălzire în viitorul anotimp friguros.
 

Șeful administrației locale, Ion Lungu, spune că este la final întocmirea caietului de sarcini care stă la baza licitației pentru desemnarea furnizorilor de combustibili. Într-o primă etapă, urmărită este constituirea unor stocuri de 90.000 de tone de huilă, desfășurându-se în 3 tranșe a câte 30.000 de tone fiecare. „Asigurarea încălzirii în iarna 2011-2012 este o prioritate pentru Primăria municipiului Suceava. Termica este la final cu întocmirea caietului de sarcini, după care urmează procedura publicității și organizării licitației. Sperăm să încheiem cât mai repede acest parcurs și să ne aprovizionăm cu cărbunele necesar. Într-o primă fază, intenționăm aprovizionarea cu 90.000 de tone combustibil, în 3 tranșe de câte 30.000 de tone”, subliniază Lungu. Potrivit șefului municipalității, prețul de piață al huilei este de 125 de dolari pe tonă, iar dacă se adaugă și celelalte cheltuieli, inclusiv contravaloarea transportului, aceasta ar ajunge la destinatarul sucevean cu 140 de dolari pe tonă. Ion Lungu reliefează că este vorba despre un preț similar celui din urmă cu 1 an, montajul financiar urmând a fi perfectat de Primărie și Termica. De asemenea, chiar dacă s-a anunțat ridicarea subvențiilor la constituirea stocurilor de combustibili, executivul local nu renunță la solicitarea unui sprijin financiar de la Guvern.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI