Primarul din Preutești, reclamat de locuitorii din Arghira

Prefectura județului Suceava a anunțat că se va sesiza în cazul semnalat în localitatea Arghira, urmând ca la fața locului să fie realizată și o anchetă, după ce mai multe zeci de cetățeni din satul amintit, care e parte din comuna Preutești, au reclamat nereguli grave ale autorităților locale.
 

Reclamanții susțin că deciziile primarului din localitate au condus la perturbarea serioasă a procesului de învățământ, după ce au fost puse în posesie o serie de persoane cu teren ce aparținea școlii. Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că 40 de localnici din Arghira au semnat o petiție adresată deputatului din colegiul lor, Cătălin Nechifor, președinte al PSD Suceava, în care semnalau că primarul comunei Preutești, Alexandru Anița, a pus în posesie o familie pe o suprafață de zece ari de teren din perimetrul școlii din Arghira. Milici a menționat că primarul nu este la prima acțiune de acest gen și că ar fi împroprietărit mai multe persoane pe o suprafață de 5 hectare, teren care era livada unității școlare. El a mai spus că, potrivit sesizării localnicilor, amenajarea de șantier pentru firma care lucrează la introducerea rețelelor de apă și canalizare a fost amplasată tot lângă școală și că activitatea didactică, în special a elevilor din ciclul primar, este perturbată de zgomotul utilajelor și de limbajul folosit de muncitori. Prefectul Sorin Arcadie Popescu a anunțat că sesizarea cetățenilor din Arghira va fi verificată de angajații Prefecturii, în cel mai scurt timp.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: