Preșcolarii de la “Lizuca” au plantat copăcei…

Grădinița „Lizuca” Fălticeni face parte din programul internațional online „Eno Tree Planting”, derulat în parteneriat cu European Schoolnet, coordonator de proiect fiind ed. Doinița Balan.
 

“Eno Tree Planting este un eveniment deschis pentru școli și grupuri interesate de mediu și pace. Acesta este derulat de două ori într-un an, în mai și în septembrie. Plantarea copacilor este una dintre cele mai populare activități în Programul ENO”. Pe 20 mai, am fost informați, grupa mare „Isteții” și grupa pregătitoare „Campionii” au plantat copăcei în curtea grădiniței, alături de doamnele ed. Doinița Balan și Elena Beraru, au sărbătorit Anul internațional al pădurilor și Ziua diversității biologice. „Scopul acțiunii este de a implica 10.000 de școli, iar tema din acest an este «Acționează acum! Păduri pentru viitor»”, ni s-a precizat. „Participarea în program ajută copiii să câștige cunoștințe, deprinderi, motivații, valori și angajamentul de care au nevoie pentru a gospodări eficient resursele pământului și de a-și asuma răspunderea pentru menținerea calității mediului. Prin activitățile derulate cu copiii din grădiniță, am urmărit cu precădere să-i familiarizez cu problemele de mediu, să le formez deprinderi și obișnuințe necesare de cunoaștere, grijă, descoperire și protejare a naturii, să dobândească și să-și consolideze cunoștințele despre natură și să-i antrenez în acțiuni sociale utile (îngrijirea plantelor, plantarea de pomi)”, ne-a transmis ed. Doinița Balan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: