În jur de 1200 de fermieri suceveni

Penalizați la sprijinul financiar pe suprafață

➢ Aceasta deoarece, după termenul-limită de 16 mai, se aplică o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere
 

Aproximativ 1200 de agricultori suceveni nu au depus, la termenul prevăzut de lege, solicitările pentru acordarea sprijinului financiar anual pe suprafața de teren. Aceasta, în comparație cu numărul de fermieri care au venit cu cereri în urmă cu 1 an, până pe 16 mai, la centrele Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) prezentându-se peste 55.600 de agricultori. Ei au cerut sprijinul european și cel al statului român pentru un total de 205.800 de hectare. Prima etapă a campaniei SAPS de înaintare a cererilor pentru sprijinul financiar pe suprafață a avut loc în intervalul 1 martie – 16 mai. Solicitările făcute după această dată, adică între 17 mai și 10 iunie 2011 sunt, de asemenea, acceptate la plată, însă cu o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Ulterior datei de 11 iunie 2011, cererile de sprijin nu mai sunt admise la calculul plății pentru anul în curs. Directorul executiv Angela Coroleucă informează că fermierii trebuie să depună o singură cerere de plată la centrele locale APIA de care aparțin, mai puțin agricultorii cu peste 50 de hectare de teren, care se vor prezenta la centrul județean. „Proprietarii de teren au obligația să declare suprafețele pe care le dețin, dar vor primi bani numai pentru cele pe care le întrețin și le lucrează. Sumele vor ajunge în conturile celor care lucrează efectiv terenul și nu la cei care l-au dat în arendă”, precizează Angela Coroleucă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI