Handbal

LPS Suceava a pierdut la mustață șansa de a se califica la turneul final

În perioada 20-22 mai 2011 s-a disputat, la Vaslui, turneul semifinal de juniori IV, la care au participat 8 echipe. Echipa LPS Suceava a făcut parte din grupa A, alături de CSȘ „Axiopolis” Cernavodă, CSȘ Constanța și LPS Vaslui.
 

Jocurile au fost de bună calitate, dar de un dramatism aparte pentru echipa suceveană. Partida LPS Suceava – CSȘ „Axiopolis” Cernavodă a fost realmente incredibilă, sucevenii conducând tot timpul disputei pentru a pierde în final cu scorul de 12-14 (7-7). Micii handbaliști suceveni au rezistat doar o repriză în partida cu LPS Vaslui, pentru ca în partea secundă să cadă psihic și să piardă la diferență mare, scor 19-29 (9-10). LPS Suceava – CSȘ Constanța a fost un joc dominat clar de suceveni, care au condus și la 7 goluri diferență pentru a se impune pe final, la limită, 17-16 (11-6). În urma rezultatelor, clasamentul Seriei A a fost: 1. LPS Vaslui 2. CSȘ Constanța 3. LPS Suceava 4. CSȘ „Axiopolis” Cernavodă Pentru clasamentul final s-a jucat încrucișat. Locul 1 cu 2 din cealaltă serie și, respectiv, 3 cu 4. LPS Suceava – LPS Brăila a fost un meci dramatic, în care micii sportivi suceveni au avut parte de prelungiri și care s-ar fi putut încheia cu aruncări de departajare de la 7 metri dacă sucevenii nu ratau un 7 metri în ultima secundă a timpului suplimentar de joc. Scorul final al întâlnirii a fost 20-21 (16-16). Jocul pentru locurile VII-VIII dintre CSȘ Cernavodă și LPS Suceava a găsit o formație LPS Suceava blazată, cu mulți accidentați, care nu a mai luptat cu ghinionul teribil pe care l-au avut și care a pierdut 19-15 (10-7). „A fost un turneu foarte folositor din mai multe puncte de vedere: verificarea potențialului jucătorilor, câștigarea de experiență competițională în competiții oficiale, cu o oarecare miză, disputarea unor jocuri în condiții de ostilitate a publicului spectator. De remarcat evoluțiile foarte bune ale portarului Florin Mihăescu și constanța jucătorilor Andi Tofănel și Bogdan Cozorici. Alături de cei trei au mai evoluat Emil Solcan, Relu Chirilă, Sebastian Iacob, Robert Alupoaie, Iulian Cojan, Ionuț Alexandru Cocoș, Cosmin Floare, Andrei Căldăruș, Bogdan Plugariu. Pe ansamblu a fost un turneu foarte util care ne-a arătat atât părțile bune, dar și aspectele care trebuie remediate pentru a forma o echipă competitivă în viitorii ani”, a declarat profesorul Petru Brândușe.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI