Adevărata strategie: redeschiderea Taberei Școlare Bucșoaia

Liderii județeni ai PSD Suceava sunt de părere că manifestarea organizată de Consiliul Județean la finele săptămânii trecute – „Hora Bucovinei” a fost transformată într-un fel de „Corvoada Bucovinei” pentru ansamblurile folclorice și copiii obligați să fie prezenți la eveniment.
 

În plus, cei de la PSD Suceava sunt convinși că de fapt întreaga acțiune nu a fost decât o „campanie electorală mascată” a celor din PDL. Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, consilierul județean Ovidiu Milici, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că „a fost Hora Bucovinei doar pentru firmele celor din PDL, care s-au instalat în apropiere, iar pentru ansamblurile folclorice și pentru copiii aduși din toate colțurile județului a fost, de fapt, Corvoada Bucovinei”. Din punctul de vedere al consilierului social-democrat atât copiii, cât și ansamblurile folclorice trebuie declarați eroi pentru că sunt plimbați pe la toate parangheliile organizate de PDL în județ. „Hora Bucovinei a fost doar o etapă din operațiunea bani pentru PDL”, a mai spus Ovidiu Milici, care a subliniat că nu se poate face o strategie de dezvoltare a turismului cu doar trei manifestări mai acătării într-un singur an calendaristic. „Trei zile de acțiuni de Crăciun, trei zile de Paște și una de Hora Bucovinei înseamnă șapte zile de acțiuni din 365 într-un an. Nu cred că aceasta poate fi numită strategie de dezvoltare durabilă a turismului”, a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD Suceava. El consideră că o adevărată strategie de dezvoltare a turismului o reprezintă redeschiderea Taberei Școlare Bucșoaia, unde s-a desfășurat duminică „Hora Bucovinei”. „Este cea mai mare tabără școlară, cu opt sute de copii pe serie. Dacă s-ar redeschide ar însemna un pas în dezvoltarea turismului în zonă”, a spus consilierul județean, care a adăugat că va continua să susțină redeschiderea acestei tabere școlare. Peste zece mii de persoane au participat, duminică, la Bucșoaia, la “Hora Bucovinei”, manifestare organizată anual și care marchează urcatul oilor la munte. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a deschis “Hora Bucovinei” arătând că acest moment marchează, pe de o parte, urcatul oilor la munte, dar și buna conviețuire a celor 12 minorități din Bucovina, care se prind în aceeași horă, o adevărată “horă europeană”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: