Sângele Papei Ioan Paul al II-lea, în biserica de la Poiana Micului

➢ Cardinalul Stanislaw Dziwisz a participat duminică la sfințirea bisericii catolice din această localitate, cu hramul „Fericitul Ioan Paul al II-lea”, aducând cu sine o fiolă cu sângele papei de curând beatificat
 

Cardinalul Stanislaw Dziwisz, actualul arhiepiscop-mitropolit de Cracovia și fost secretar al Papei Ioan Paul al II-lea a fost prezent, ieri, la sfințirea noii biserici catolice din Poiana Micului, cu hramul “Fericitul Ioan Paul al II-lea”.  La liturghia de sfințire, prezidată de acesta, au participat și PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, episcopul și episcopul auxiliar ai Arhidiecezei de Iași, Iosif Păuleț, decanul de Bucovina, și un număr impresionant de preoți catolici din componența decanatului. Sute de credincioși au luat parte la liturghia în limba polonă, (tradusă în română), ascultând mesajul fostului consilier al celui mai iubit papă catolic, Ioan Paul al II-lea beatificat (primul pas canonic în procesul de sfințire) de Biserica Catolică la 1 mai a.c. Cardinalul Stanislaw Dziwisz, însoțit la Suceava de secretarul personal, mons. Dariusz Raœ, a adus cu el o fiolă cu sângele Papei Ioan Paul al II-lea, relicvă ce va fi păstrată în biserica din Poiana Micului. După Liturghie, cardinalul a asistat la un spectacol oferit de copii din Poiana Micului. În programul său au mai fost cuprinse vizite la Sanctuarul Marian de la Cacica și la câteva mănăstiri din nordul Bucovinei, precum și o întâlnire cu membrii comunității catolice din Solonețul Nou, o comunitate catolică puternică din județul Suceava. Înaltul prelat catolic a venit în România la data de 18 mai, vizita sa cuprinzând și “opriri” la București și Iași. Eminența sa a primit, pe 19 mai, titlul Doctor Honoris Causa din partea Universității București, Cardinalul Dziwisz participând în aceeași zi la simpozionul “Fericitul Ioan Paul al II-lea”, organizat la Academia Română, și la sfințirea statuii Fericitului Ioan Paul al II-lea din Popești-Leordeni. La Iași, cardinalul s-a întâlnit cu studenții și preoții de la Institutul Teologic Romano-Catolic și, alături de PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, a celebrat o liturghie în limba latină. Din 1963, alături de Papa Ioan Paul al II-lea Cardinalul Stanislaw Dziwisz s-a născut la 27 aprilie 1939, la Raba Wyzna (Polonia). A fost hirotonit preot la 23 iunie 1963, chiar de episcopul Karol Wojtyla, viitorul papă Ioan Paul al II-lea. În octombrie 1966 a fost numit secretar personal al arhiepiscopului de Cracovia, același Karol Wojtyla, funcție în care Stanislaw Dziwisz a rămas până la moartea lui Ioan Paul al II-lea. A fost consacrat episcop la 19 martie 1998, iar la 29 septembrie 2005 a fost numit arhiepiscop de Cracovia. În Consistoriul din 24 martie 2006, arhiepiscopul Dziwisz a fost numit cardinal, iar în mai 2006, actualul Papă Benedict al XVI-lea l-a numit membru al Congregației pentru Educația Catolică și membru al Consiliului Pontifical pentru Comunicații Sociale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: