Până pe 15 iunie

Crescătorii de animale sunt așteptați să ceară prima de oaie sau capră

➢ Dacă se constată diferențe între numărul declarat de animale și numărul celor exigibile, se aplică, după caz, reduceri sau excluderi de la plată
 

Până la mijlocul lunii viitoare, crescătorii de ovine și caprine pot solicita plata națională directă complementară pentru sectorul zootehnie, informează Angela Coroleucă, director executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava. Pentru a beneficia de prima pe cap de animal, solicitanții trebuie să se prezinte la Centrul Județean al APIA Suceava sau la centrele locale de care aparțin. La dosar, ei trebuie să depună copie după actul de identitate sau certificatul de înregistrare; dovada înscrierii în evidența APIA, cu cod unic de identificare (dacă este cazul), precum și extrasul de cont. Prima pe cap de animal se acordă pentru femele, efectivul din exploatație trebuind să fie de minimum 50 de ovine și 25 de caprine care au împlinit vârsta de minim un an până la data de 31 martie a anului în care este înaintată solicitarea. Este obligatoriu ca efectivele de femele să fie înscrise în Registrul național al exploatațiilor, să fie menținute în exploatație până la data de 31 august 2011, iar cererea să fie vizată de asociațiile crescătorilor. „Este important de menționat că, și în anul 2011, dacă, în urma verificărilor, se constată diferențe între numărul animalelor solicitat la plată și numărul animalelor determinate, se aplică reduceri sau excluderi de la plată. Pentru situația în care diferența dintre animalele solicitate și cele eligibile este mai mică sau egală cu 3%, nu se aplică nicio penalizare”, semnalează Angela Coroleucă. Dacă raportul dintre numărul de animale cu nereguli și numărul de animale determinat este mai mare de 50%, fermierul este exclus de la plată, însă doar pentru anul în care se face solicitarea primei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI