Suceava își exportă materia primă

Șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, crede că trebuie găsite soluții pentru livrarea de produse procesate, cu valoare adăugată mare Conducerea Consiliului Județean îi cheamă la discuții pe toți responsabilii din județ care pot să-și aducă contribuția la întocmirea strategiei de dezvoltare a județului Suceava în următorii 8 ani.
 

„La începutul lunii iunie intenționez să invit toate partidele politice și toți parlamentarii la o dezbatere deschisă despre strategia de dezvoltare a județului Suceava 2012-2020. Noi avem o strategie, dar trebuie să o îmbunătățim”, declară șeful administrației județene. Flutur a declarat că, începând din 2013, fondurile europene vor fi disponibilizate doar pe regiuni, o parte a viitoarei structuri regionale constituite în acest sens urmând a fi și județul Suceava. Șeful executivului județean spune că la întrunirea din luna care vine vor trebui stabilite prioritățile sucevene, printre acestea figurând infrastructura rutieră, dar nu numai. „Vorbim despre drumurile județene, autostrada Nord-Sud, autostrada Est-Vest, precum și despre aeroport. De asemenea, ne preocupă viitorul zonelor periculoase, cu inundații, și construirea de diguri”, a explicat Flutur. Președintele CJ pune accent și pe perspectivele economice ale județului, inclusiv pe o mai puternică dezvoltare a mediului de afaceri: „Cifrele pe care le avem în momentul de față cu privire la mediul de faceri și numărul de investitori ne arată că este loc de mult mai mult, că Suceava exportă valoare adăugată mică, adică mai mult materie primă decât produse procesate. De aceea, va trebui ca în strategia noastră să prindem soluții de ameliorare”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI