S-a deschis Târgul național de construcții “Bucovina Construct, Imobiliare & Expo Garden 2011”

În prezența organizatorilor și a oficialităților sucevene, City Gallery din incinta Shopping City Suceava a găzduit ieri deschiderea oficială a Târgului național de construcții „Bucovina Construct, Imobiliare & Expo Garden 2011”, și a celei de-a IV-a ediții a Forumului economic național “Ecologie și eficiența energetică a clădirilor”.
 

Directorul general adjunct al Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Suceava, Gabriel Lucian Grigoriu, a declarat că această ediție adună peste 40 de companii de profil, din peste 5 județe ale țării, semn că târgul a devenit de tradiție pentru toți cei care activează în industria construcțiilor. Vicepreședintele CJ Suceava, Vasile Ilie, a apreciat că “organizarea unui astfel de târg în zona Bucovinei este de bun augur, pentru că județul Suceava, în prezent, dezvoltă cele mai multe investiții din cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est și este unul din primele județe în ceea ce privește dezvoltarea construcțiilor de la nivelul țării”. Și subprefectul Angela Zarojanu a ținut să sublinieze că numărul de autorizații de construcție a crescut anul acesta cu 10,3% față de anul trecut. “Suntem primul județ din regiunea Nord-Est în ceea ce privește eliberarea autorizațiilor de construcție și al doilea din țară. Acest târg nu este întâmplător organizat la Suceava, pentru că se construiește atât în sistemul public, cât și în sistemul privat”. După intervenția consulului general al Ucrainei, Vasyli Boeciko, sosit la Suceava special pentru acest eveniment, a luat cuvântul președintele APROCOR, arhitect Horia Nicolescu, care a făcut o prezentare a Forumului “Ecologie și eficiența energetică a clădirilor”. Au fost aduse în discuție următoarele teme: „Cum ar putea securitatea la incendiu să ajute la scăderea prețului construcțiilor din România”; „Sisteme inovative pentru aplicarea conceptului de clădire eco-eficientă, convertor-generator de energie regenerabilă, cu autonomie energetică ridicată” (dr. ing. Constantin Miron, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții, Urbanism și Dezvoltare Teritorială Durabilă – INCD URBAN – INCERC, Sucursala Iași); „Studiu privind eficiența energetică a caselor montane” (ing. Livia Miron, de la același institut); „Ecologie și eficiența energetică a clădirilor (ing. Vlad Liteanu – membru al APROCOR – Asociația producătorilor de case din lemn din România); „Economisirea de energie prin controlul solar” (ing. Corneliu Velișcu – membru al consiliului director în cadrul Patronatului Producătorilor de Tâmplărie Termoizolantă din România); „Probleme actuale în dezvoltarea programelor de reabilitare termică a clădirilor. Oportunități insuficient exploatate în prezent” (Viorel Corduneanu – SC ACI AG Suceava, membru în Consiliul Central ARACO, șeful filialei Suceava). Organizat de Camera de Comerț și Industrie Suceava în parteneriat cu ARACO, APMCR, APROCOR, Consiliul Județean Suceava și Shopping City Suceava, târgul este deschis până duminică, 22 mai. Programul de vizitare este zilnic, între orele 10-18.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: