Exporturile sucevene, expansiune de peste 50% într-un an

În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, județul Suceava se află pe locul 4 din punct de vedere al volumului livrărilor pe relația externă din ianuarie 2011 > Ponderea cea mai ridicată a livrărilor, respectiv 38,3%, a deținut-o secțiunea produse din lemn, exclusiv mobilier, care a totalizat 8,34 milioane de euro
 

Potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Suceava, care se bazează pe informațiile Autorității Naționale a Vămilor și pe declarațiile statistice Intrastat, exporturile sucevene au totalizat, în luna ianuarie 2011, 21,8 milioane de euro, fiind mai mari cu 56,3% comparativ cu aceeași lună a lui 2010. Recenta informare a DSJ Suceava relevă că, în structura livrărilor în exterior, 5 secțiuni dețin 84,9% din volumul total al exporturilor, fiind vorba despre produse din lemn, exclusiv mobilier; metale comune și articole din acestea; mașini și aparate, echipamente electrice, aparate de înregistrat sau de reprodus sunetul și imaginile; materiale textile și articole din acestea, precum și despre mărfurile și produsele diverse. Comparativ cu luna anterioară, adică decembrie 2010, în ianuarie 2011 au fost consemnate creșteri ale exporturilor la articole din piatră, ipsos, ciment, ceramică, sticlă, produse minerale, mașini și aparate, produse din lemn, dar și la încălțăminte. În ianuarie 2011, ponderea cea mai ridicată a livrărilor din județul Suceava, respectiv 38,3%, a deținut-o secțiunea produse din lemn, exclusiv mobilier, care a totalizat 8,34 milioane de euro. Cu o pondere de 19,4%, pe locul următor se situează secțiunea metale comune și articole din acestea, la care exportul a însumat 4,22 milioane euro. În Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, județul Suceava se află pe locul 4 din punctul de vedere al volumului livrărilor pe relația externă din ianuarie 2011, deținând 15,6% din totalul exporturilor din această parte a țării. Suceava este devansat de județele Iași (26,0%), Neamț (18,1%), Bacău (17,0%) și este urmat de Botoșani (14,7%) și Vaslui (8,6%). În luna ianuarie a anului în curs, importurile sucevene au atins 23,3 milioane euro, deficitul comercial înregistrat fiind de 1,5 milioane de euro, în creștere cu 1 milion de euro comparativ cu luna ianuarie 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: