Reticență la recensământul de probă

➢ „Oamenii au fost reticenți, solicitând lămuriri suplimentare pentru declararea datelor personale”, declară Stelian Ruscior, șeful DJS > În urma recensământului-pilot al populației și locuințelor din județ s-au înregistrat 516 locuințe, dintre care 465 erau ocupate, iar 51 neocupate
 

În perioada 7-16 mai 2011, a avut loc recensământul-pilot al locuințelor și populației, scopul acțiunii fiind testarea, la scară mică, a activităților de organizare, metodologie și de prelucrare a datelor pentru obținerea elementelor necesare perfecționării instrumentarului de recensământ. În județul Suceava, recensământul de probă al locuințelor și populației s-a desfășurat în șase sectoare de locuințe individuale, trei în Suceava și câte unul în Pătrăuți, Verești, Dărmănești, precum și într-un sector cu spații colective de locuit, respectiv la Mănăstirea Dragomirna. „Au fost observate 449 clădiri, din care 397 erau ocupate și 52 neocupate. S-a înregistrat un număr de 516 locuințe, din care 465 erau ocupate și 51 neocupate. În aceste locuințe a fost recenzat un număr de 488 gospodării, cu 1587 persoane”, informează directorul executiv al Direcției Județene de Statistică, Stelian Ruscior. Șeful DJS Suceava precizează că, printre altele, s-a urmărit depistarea noțiunilor prezente în formulare și neînțelese, identificarea întrebărilor care au provocat reticența sau susceptibilitatea intervievaților, precum și întrebările la care persoanele intervievate au refuzat să răspundă. În urma acțiunii, recenzorii au propus îmbunătățirea sectorizării, a conținutului formularelor și centralizatoarelor de recensământ, dar și eliminarea întrebărilor care se repetă în mai multe capitole. „Pentru că nu s-a făcut o popularizare suficientă, recenzorii au întâmpinat greutăți în teren, oamenii fiind reticenți. Astfel, au fost necesare lămuriri suplimentare pentru declararea, în special, a datelor personale”, declară Stelian Ruscior.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: