La vedere

…Și-apoi de ce să te mai miri când afli, bunăoară, că doi vicepreședinți de județ sunt șpionați prin/ din pereții birourilor?! De câțiva ani, s-ar părea (la câte anunțuri de gen sunt vehiculate pe internet, de ex.) că există o piață energică, înfloritoare, de aparatură de gen, la prețuri chiar accesibile oricărui amator de taine, colecționar de fel de fel de dovezi sau oricărui voyeurist. Evident, nu ne referim la tehnica pentru supraveghere urbană (iată, avem și la Suceava, și e bine că există, pentru că, totuși, paza bună trece primejdia rea) sau a unor instituții (la școli mă gândesc, în primul rând), ci la… iată, de pe o ofertă consultată chiar ieri: cameră video miniaturală, ce se poate masca sub un nasture/ ori având aparența unui șurub, la un preț puțin peste două milioane lei vechi; cu precizarea: „senzorul (…) face ca rezoluția și calitatea imaginii să fie excelente”.
 

L.D. Clement

Sau camere video/ microfoane de tip breloc, pix, montate pe ochelari de soare etc., pentru orice James Bond de la Pocreaca, pentru oricare miliție secretă de cartier sau de scară. Bine-bine, trăim noi într-o „societate mediatică”, așa cum se scrie în unele cărți, dar argumentele de mai sus (dacă le tratăm ca atare) ar indica faptul că am putea fi, eu sau dumneata, permanent eroi de „știri”, „divertisment”, „telenovele” sau de „teatru radiofonic” (în roluri bune sau rele, după cum ne-au avut în vedere oarece scenariști, regizori și producători)! Iar asta nu înseamnă deloc a minimaliza episodul cu cei doi „vicepreși”; dimpotrivă. Acela este tocmai un film care a ajuns (cum a ajuns…) „difuzat”. Dar câte alte „producții”, realizate de orișicine, vor fi stând la păstrare ori abia de-acum vor fi fiind puse la cale…?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: