La finele lui mai se semnează contractul pentru reabilitarea Cetății de Scaun

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat ieri că, în ultima zi a lunii mai, va fi parafat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a Cetății de Scaun a Sucevei, după ce la Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a fost respinsă contestația depusă de o firmă din Buzău privind rezultatul licitației.
 

Licitația pentru restaurarea Cetății de Scaun a Sucevei a fost adjudecată de un consorțiu al cărui lider este General Construct SA Suceava alături de firmele sucevene Loial și Restaco pentru partea de instalații și, respectiv, restaurare și Grup Corint Alba Iulia, care are experiență în restaurarea unor monumente medievale. Valoarea proiectului de execuție este de 32,019 milioane de lei fără TVA. Contractul pentru proiectul intitulat “Reabilitarea Cetății de Scaun a Sucevei și a zonei de protecție a acesteia”, promovat prin POR, a fost semnat în februarie 2010 de ministrul dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea, cu președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. Banii vor fi investiți în restaurări, amenajări peisagistice, crearea de locuri de parcare, reabilitarea căilor de acces și construirea unui punct de informare, iar bugetul total al proiectului este de 52,59 milioane lei, din care 35,58 milioane lei reprezintă contribuția Uniunii Europene. Consiliul Județean Suceava a cerut, în luna ianuarie 2011, Ministerului Culturii începerea procedurilor de înscriere a Cetății de Scaun a Sucevei în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Președintele CJ Suceava a mai declarat că luni va semna și contractul pentru construcția drumului Mănăstirea Humorului – Sucevița, după ce instanța a respins contestația formulată față de rezultatul licitației. Acest drum reface legătura dintre Sucevița și Mănăstirea Humorului, pe un traseu care era folosit în perioada administrării austriece în Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: