Gheorghe Flutur: „Numărul de fronturi de lucru crește în județul Suceava”

Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) urmează să analizeze și să aprobe finanțarea unor proiecte de aducțiuni de apă în zece localități sucevene și rețele de canalizare în alte șase localități, valoarea acestor investiții fiind de 20 de milioane de euro, a anunțat joi șeful executivului județean, Gheorghe Flutur.
 

El a arătat totodată că autoritățile sucevene au transmis la MDRT și propuneri pentru construcția de grădinițe și creșe în județ pe componenta socială a PNDI. Flutur a spus că propunerea este pentru 21 de grădinițe cu un număr total de 710 locuri și 61 de creșe pentru 3.600 de copii. El a arătat că nu a fost făcută o evaluare a acestor investiții întrucât acestea vor fi făcute după proiecte-tip ce vor fi aplicate în toată țara. Președintele CJ Suceava a mai declarat că, printr-un subprogram la măsura 3.2.2. la PNDR finanțat din fonduri europene, urmează să fie alocate fonduri pentru localități rurale afectate de inundații, 15 localități sucevene urmând a fi incluse în proiect. Flutur a mai anunțat că în prezent se lucrează la repararea și turnarea de covor asfaltic pe mai multe trasee județene, fondurile, 10 milioane de lei, fiind asigurate din bugetul propriu al CJ, dar și că vor începe lucrările, în valoare de 25 de milioane euro, la centura ocolitoare a municipiului Rădăuți și la modernizarea drumului național Suceava-Botoșani, investiție de 21 de milioane de euro, licitațiile la ambele lucrări fiind câștigate de UMB Spedition. „Numărul de fronturi de lucru crește în județul Suceava”, a spus Flutur care și-a exprimat încrederea că cel târziu la sfârșitul lunii iulie vor începe lucrările de modernizare a traseelor județene incluse în PNDI la care licitația se finalizează la sfârșitul lunii iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: