Contrabanda moare, dar nu se predă

În seara zilei de 18.05.2011, în urma executării unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane de sex masculin care transportau colete voluminoase.
 

Cei doi au fost somați verbal să se oprească, însă au ignorat avertismentul, au abandonat coletele și au încercat să fugă, profitând de întuneric și terenul împădurit. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, astfel fiind reținut numitul Nicolai T., în vârstă de 21 de ani, domiciliat în localitatea Ulma, cealaltă persoană reușind să fugă. În zonă, au fost găsite abandonate baxuri ce conțineau 1650 pachete de țigări, de diferite mărci, în valoare de 10.640 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării. Polițiștii de frontieră au întocmit persoanei prinse acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală și contrabandă în formă agravantă, ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea atribuirii numărului unic. În baza unor date și informații deținute la nivelul Sectorului P.F. Siret cu privire la desfășurarea unor activități de contrabandă, polițiștii de frontieră au luat măsuri specifice pentru intensificarea supravegherii frontierei de stat. Astfel, în seara zilei de 18.05.2011, pe timpul executării unei misiuni specifice, s-a observat în zona de frontieră (zona Climăuți) o persoană care transporta mai multe colete voluminoase. În urma acțiunii polițiștilor de frontieră s-a reușit depistarea și reținerea cetățeanului ucrainean Vasyl D., în vârstă de 24 de ani. În zona unde a fost reținut bărbatul, s-au descoperit două colete abandonate, care conțineau 4000 de pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. În urma celor constatate, polițiștii de frontieră au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă, ce urmează să fie înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea atribuirii numărului unic. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 16.000 lei, a fost reținută în vederea confiscării de polițiștii de frontieră suceveni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI