Municipalitatea suceveană nu reușește să vândă apartamentele ANL

Mulți dintre amatori s-au îndreptat spre unitățile bancare, pentru a lua credite, însă procedurile sunt complexe și îndelungate
 

Primăria Suceava nu a reușit să vândă nicio locuință ANL dintre cele ridicate în timp și atribuite în chirie tinerilor cu vârsta de maxim 35 de ani. Deși s-au înregistrat 48 de solicitări, 32 pentru unități de locuit din ansamblul „Privighetorii” din cartierul Burdujeni și 16 pentru locuințe din ansamblul „1 Decembrie 1918” din cartierul Obcini, nimeni nu a venit, până acum, cu banii la casieria municipalității. Șeful executivului local, Ion Lungu, susține că mulți dintre amatori s-au îndreptat spre unitățile bancare pentru a lua credite, însă procedurile sunt complexe și îndelungate. „Încă nu s-a vândut niciun apartament, dar am înțeles că unii dintre solicitanți au mers la bănci, pentru a lua credite, dar lucrurile merg destul de greu”, subliniază primarul. Ocupantul fotoliului din Areni spune că prețul de înstrăinare a locuințelor ANL este, în medie, cu 10.000 de euro sub cel de pe piața imobiliară locală, preț considerat drept avantajos și stimulativ. Lungu evidențiază că încetineala procedurilor afectează demersurile de construire a celor 80 de apartamente din zona Stațiunii de Cercetare și Dezvoltare Agricolă, lângă Metro. „Acest fapt ne împiedică să demarăm investiția la alte 80 de apartamente de la Suceava. În conformitate cu cele stabilite la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale, în măsura în care vindem locuințele deja existente, putem merge la București și cere fonduri pentru noi locuințe”, arată Ion Lungu, adăugând că abia după aceea va fi ținută licitația pentru desemnarea constructorului. Administrația locală suceveană are disponibile pentru vânzare, în primă fază, 168 de garsoniere și apartamente. În conformitate cu prevederile legale, cumpărătorii trebuie să aibă o vechime de cel puțin 1 an în locuințele ANL atribuite cu chirie tinerilor în vârstă de până la 35 de ani. După efectuarea tranzacției, primăria se alege cu un comision de 1%, banii adunați mergând într-un fond pentru derularea investițiilor programate la celelalte 5 noi blocuri, cu 80 de unități de locuit, care ar urma să fie construite în zona Stațiunii de Cercetări și Dezvoltare Agricolă, pe bulevardul „1 Decembrie 1918”. Pe de altă parte, reamintim că licitația pentru alegerea constructorului acestor noi locuințe a fost anulată de Curtea de Apel București. Decizia este consecința unei acțiuni în instanță a două firme participante la competiția pentru atribuirea execuției, licitația urmând a fi reluată.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI